Funcionalitat

Zona ECO

Recàrrega de vehicles elèctrics

Ja està en servici la nova Zona ECO habilitada en l'Av. Selgas, 1 de Xàtiva que està composta de 4 places de zona verda adaptades per al seu ús amb vehicles elèctrics o híbrids enchufables, de manera que els usuaris residents a Xàtiva que disposen d'un vehicle d'estes característiques puguen connectar-ho per a la seua recàrrega. En estes places, a causa del limitat nombre d'elles, no hi ha rebaixa en la tarifa d'estacionament per als residents, però podran connectar-ho a un dels pals habilitats per a la seua recàrrega elèctrica gratuïta mentres dure l'estacionament pagat.

Per a poder beneficiar-se de la recàrrega gratuïta, no cal obtindre un distintiu físic d'autorització d'ús de carregador elèctric, és prou amb el distintiu virtual. Estes autoritzacions es sol·licitaran per registre d'entrada en l'Ajuntament de Xàtiva. Si ho desitja, pot cridar al 962 35 90 85  on li explicaran els tràmits relacionats i documentació a presentar.

Una vegada aprovada la seua sol·licitud per l'ajuntament, contactarem amb vosté per a informar-li del moment d'activació del distintiu virtual, a partir del qual podrà començar a utilitzar estes places.

Per a poder sol·licitar l'autorització d'ús de carregador elèctric haurà d'estar empadronat a Xàtiva, així com no tindre deutes municipals amb l'Ajuntament. Estos extrems seran verificats directament per l'Ajuntament per a l'aprovació o denegació de la corresponent autorització.

Una vegada aprovada la seua sol·licitud, el nou distintiu virtual tindrà validesa fins al 31 de desembre. Anualment es verificarà per part de l'Ajuntament que les autoritzacions concedides continuen complint els requisits (empadronament, absència de deutes municipals) i procedirà a la seua renovació automàtica d'ofici. Als 5 anys s'iniciarà un nou procés complet de renovació en què haurà d'aportar novament tota la documentació.

 

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL·LICITAR L'AUTORITZACIÓ D'ÚS DE CARREGADOR ELÈCTRIC EN ZONA ECO.

En el cas que siga dispose de la targeta de resident en zona ORA, no cal aportar la documentació, ja que ja es va entregar en el moment de sol·licitar la targeta de resident en zona ORA.

Per a tramitar la sol·licitud d'autorització en zona ECO, cal presentar l'escrit de sol·licitud i original i fotocòpia de la següent documentació en el registre d'entrada de l'Ajuntament:

 • DNI, o targeta de residència i passaport.
 • Permís de circulació del vehicle.

 Si el vehicle és de lísing o de rènting, el sol·licitant ha de presentar a més de la documentació anterior:

 • Contracte a nom del sol·licitant.

 Si el vehicle és d'empresa, el sol·licitant ha de presentar la mateixa documentació que per als vehicles propietat de persones físiques i també:

 • Certificat de l'empresa segellat, que acredite que el sol·licitant és el conductor habitual del vehicle d'empresa, o nòmina o contracte que justifique la relació laboral del sol·licitant amb l'empresa.
 • DNI del representant legal de l'empresa.

 

CANVIS EN LA DOCUMENTACIÓ

En el cas que algun document entregat al sol·licitar la targeta varie, el resident ha d'informar i presentar la nova documentació.

Documents descarregables

Consulta la informació sobre la Zona ECO

Sol·licitud elèctrics 2024

Descarregar

Informació

Zona blava

Horari

 • Dilluns a divendres
  • Hivern: de 09:*00h a 14:*00h i de 16:*00h a 20:*00h
  • Estiu: de 09:*00h a 14:*00h i de 16:*30h a 20:*30h
 • Dissabtes, diumenges i festius sense servici

Tarifes

 • 31 minuts: 0,25 €
 • 62 minuts: 0,50 €
 • 90 minuts: 0,95 €
 • 123 minuts (màxim): 2,00 €

Consulta les zones d'estacionament regulat

Pla General de Xàtiva

Preguntes Freqüents

Si té qualsevol dubte no dubte a consultar la nostra F.A.Q. (Preguntes Freqüents) on trobarà les qüestions realitzades per la majoria dels usuaris.

VEURE PREGUNTES FREQÜENTS

Aparca i seguix

Escaneja el codi amb el teu mòbil per a descarregar l'app