Xàtiva adjudica a Dornier l'explotació del pàrquing de la Bassa

Publicat el 16/11/17 09:56

Tornar al llistat

L'Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat l'explotació de l'aparcament subterrani de la plaça de la Bassa a Dornier, l'actual concessionària de la zona blava. De les cinc empreses aspirants en el concurs, Dornier va ser l'empresa que va presentar l'oferta més barata i es farà càrrec de la vigilància, el manteniment, i la neteja del pàrquing durant quatre anys (amb opció a sis) per 49.600 euros anuals.

 

Dornier assumix la gestió parcial del servici, ja que la nova adjudicació no externalitza el servici al 100%: l'administració local manté la recaptació i assumix certs gastos.

Els plecs dissenyats per la regidoria de Mobilitat tracen com a objectius l'optimització i dinamització d'un aparcament que, a pesar de la seua ubicació estratègica- junt amb el nucli antic i en plena zona comercial- i del seu potencial per a pal·liar la falta d'estacionament, ha tingut un baix rendiment fins a la data. En eixe afany per revitalitzar-ho, l'equip de govern ha introduït la primera hora del seu ús gratis per als usuaris de rotació. La resta del dia, la tarifa per minut és de 0,036 euros. Els abonaments oscil·len entre 57 i 67 euros segons si el règim és diürn, nocturn o 24 hores. 

El pàrquing de la Bassa ocupa una superfície de 1.036 metres quadrats, disposa de tres plantes i compta amb 127 places distribuïdes en tres plantes i hi ha uns 70 usuaris que disposen de plaça en propietat. Dornier executarà una sèrie d'intervencions per a millorar el pàrquing. La primera serà la modificació del sentit d'entrada i eixida perquè s'accedisca al subterrani per l'Albereda Jaume I i s'isca pel carrer Hostals en tres direccions. També pintarà els paràmetres verticals del pàrquing, així com la senyalització vertical. A més, es farà càrrec de formalitzar les altes i baixes d'usuaris, de gestionar els rebuts i de la comptabilitat.

El pàrquing es va inaugurar en 2006 i va ser construït per Llanera, que va explotar el servici fins a setembre de 2016, quan l'administració concursal que s'ocupa de la liquidació del grup Llanera va informar els clients que cessaria l'explotació. L'ajuntament va assumir la gestió perquè no tancara i després d'això ho va adjudicar en un procediment de contractació urgent a Edificacions Castelló SA (ECSA) , que es feia càrrec del manteniment i gestió de forma provisional, mentres el consistori redactava el plec de condicions del contracte ara licitat.

Per a donar-te un servici més personalitzat, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació