Xàtiva habilita un pàrking públic de 36 places al carrer Reina

Publicat el 23/02/17 10:39

Tornar al llistat

Ja està disponible Telpark, l'APP per a pagar l'ORA amb el mòbil

 

L'Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres d'adequació d'un solar al carrer Reina que es transformarà en un aparcament per a 36 vehicles, incloent places per a persones amb mobilitat reduïda. El cost dels treballs d'execució de l'aparcament serà assumit pel concessionari del servei de l'ORA, la mercantil Dornier. El primer tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, pensa que "habilitar una zona d'aparcament en ple centre ajudarà a descongestionar el trànsit que travessa la part més cèntrica de la ciutat". El nou pàrking, inclòs en l'Estratègia d'Aparcament a Xàtiva 2017, estarà en funcionament en el termini d'un mes, segons les previsions inicials. Les 36 places d'estacionament seran de zona blava.

Precisament en relació amb aquest tema, Lorente ha informat que ja està actiu el sistema Telpark, dispositiu mitjançant el qual es pot pagar el tiquet de l'ORA a través d'Internet, amb un smartphone o amb un ordinador. Per a poder pagar la zona blava per via telemàtica és necessari descarregar-se una aplicació mòbil disponible en App Store i Google Play. Per a donar-se d'alta en Telpark, cal accedir a la web www.oraxativa.es i seguir les instruccions d'instal·lació.

Telpark és el sistema que permet gestionar l'estacionament regulat des de qualsevol lloc i dispositiu, tant per a perllongar o acabar el temps d'estacionament, com per anul·lar denúncies. El principal avantatge que presenta Telpark és que no cal disposar d'efectiu per abonar l'estacionament, ni tenir un parquímetre a prop. El sistema disposa d'alarmes per avisar quan estiga pròxima l'expiració del tiquet. L'usuari paga pel que consumeix i genera una factura única periòdica amb totes les transaccions.

D'altra banda, es procedirà a renovar totes les targetes de resident de les persones que tenen la seua residència habitual en zones d'estacionament regulat. Els usuaris que desitgen obtenir una targeta de resident hauran de sol·licitar-la en l'Ajuntament abans de l'1 d'abril. Per al cas dels comerços establerts on hi ha zona blava, l'ordenança reconeix la possibilitat de disposar d'una targeta de resident per establiment.

Per a donar-te un servici més personalitzat, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació