Informació bàsica

Informació bàsica

   

Xàtiva posa al servici dels seus veïns i ciutadans un parquímetre que:

Permet abonar la taxa municipal amb monedes en el parquímetre o per mitjà  de l'aplicació TELPARK. Recorde que els parquímetres no admeten bitllets, només monedes. Amb els nous parquímetres instal·lats també podrà pagar amb targeta de crèdit bancària, amb contacte o sense. El dit parquímetre permet l'anul·lació electrònica de la denúncia per sobrepassar el temps autoritzat d'estacionament. Açò és possible si s'anul·la abans dels 90 minuts següents a la imposició de la denúncia, per mitjà de l'obtenció d'un tique d'anul·lació. Este tique d'anul·lació haurà d'introduir-se junt amb el butlletí de denúncia en el sobre d'anul·lació, i este sobre haurà d'introduir-ho en el bústia situat sobre en la part superior del parquímetre, quedant-se el denunciat amb el resguard del citat tique (part curta del tique). Davant de qualsevol dubte, per favor, dirigisca's als nostres controladors.

 

FUNCIONAMENT:

L'Estacionament Regulat en Via Pública a Xàtiva, és una solució de mobilitat urbana el fi de la qual és facilitar una millor circulació dels vehicles per la ciutat i compartir les escasses places d'aparcament disponibles entre la major quantitat de veïns i visitants possibles de Xàtiva. El correcte ús d'este servici públic té com a conseqüència principal una millora en la qualitat del medi ambient de la ciutat i de les vides de les persones, però també, per exemple, en zones comercials o administratives facilita l'accés als mateixos a les persones que necessiten comprar o realitzar distintes gestions en un temps limitat.

Podrà pagar el seu estacionament en 3 còmodes passos:

  • Introduïsca l'import que necessite segons el temps d'estacionament desitjat o tarifa.Recorde que els parquímetres no tornen canvi, però amb els nous parquímetres instal·lats també podrà pagar amb targeta de crèdit bancària, amb contacte o sense.
  • Recorde que si és resident haurà de pressionar una vegada el botó groc abans d'introduir l'import.
  • Si realitza el pagament en els nous parquímetres, haurà d'introduir obligatòriament la matrícula del seu vehicle.
  • Impressió de tique. Podrà obtindre el tique de resguard una vegada finalitzada la transacció polsant el botó verd.

Deposite el tique visible en el tauler de control del seu vehicle.                                             

 

Qualsevol persona pot aparcar en les places regulades per la zona blava o la zona verda, prèvia obtenció del tique habilitant corresponent, però recorde que els tiques obtinguts en la zona blava no seran vàlids en la zona verda, i viceversa. El temps màxim d'estacionament serà de 2 hores, en ambdós zones, blava o verda, al marge de les normes específiques contemplades per als residents. Les places regulades poden ser identificades bé per mitjà de la pintura del paviment o per mitjà dels senyals verticals que marquen la zona regulada.

Podrà anul·lar la denúncia en el supòsit de sobrepassar el temps autoritzat en el tique d'estacionament. Disposarà de 90 minuts des de la imposició de la denúncia. Per a això podrà usar Telpark  o haurà d'obtindre en la màquina expenedora un tiquet d'anul·lació, l'import del qual serà de 4EUR.  Una vegada finalitzat este termini de 90 minuts, podrà anul·lar la denúncia durant la resta del mateix dia fins a les 23:59 amb un pagament d'anul·lació de 10,00 EUR si va ser denunciat en la zona blava o de 15,00 EUR si va ser denunciat en la zona verda. Recorde que les denúncies per no tindre tique no són anul·lables en cap cas.

En qualsevol dels casos, haurà d'introduir el codi d'anul·lació electrònica que figura en el butlletí de denúncia. Pot accedir a una mostra dels butlletins de denúncia polsant ací.

El controlador de l'aparcament en via pública serà el responsable de regular el perfecte compliment de l'estacionament en la zona de la seua competència. El personal encarregat de controlar la zona en via pública que hi ha emplaçada des de la placa d'inici de zona fins a la placa de fi de zona regula el compliment del perfecte estacionament en la dita via, en tots els àmbits.

És important que l'usuari conserve el comprovant d'anul·lació de la denúncia. En el supòsit d'haver superat en temps màxim de duració de l'estacionament prèviament abonat, amb un límit de fins a 90 minuts des de la imposició de la denúncia, o fins a les 23:59 del mateix dia, podran esmenar-se i salvar les dites omissions per mitjà de l'adquisició del corresponent tiquet d'anul·lació per l'import que determine l'ordenança fiscal vigent. Davant de qualsevol dubte, per favor, dirigisca's als nostres controladors.   

 

Per a donar-te un servici més personalitzat, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació