Hui comença a funcionar el nou servici de l'ORA

Publicat el 02/01/17 11:24

Tornar al llistat

Amb la nova regulació s'allibera el 30% de les places de zona blava 

 

Hui ha començat a funcionar la nova concessió que gestiona els aparcaments de la zona blava de Xàtiva. Els canvis introduïts per l'equip de govern han suposat que s'allibere el 30% de les places d'estacionament que estaven sotmeses a la regulació de l'ORA, tal com va anunciar anteriorment el primer tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente. La Baixada de l'Estació és el carrer on més places de zona blava s'han eliminat; un total de 53. Li seguix el carrer Pare Claret, amb 38 places, mentres que en Carlos Sarthou s'han eliminat 26 i en Hort de l'Almunia 25 places. D'altra banda, el preu del temps d'estacionament es manté com fins ara. 

La nova concessionària del servici de zona blava, l'empresa Dornier SA, ha començat amb les tasques de repintat de les places d'aparcament, per a adaptar el parc d'estacionaments en via pública a la nova regulació establida per l'Ajuntament en el plec de condicions. Segons ha explicat el regidor, "se ha començat amb la nova senyalització horitzontal en els carrers per a evitar confusions als usuaris, a fi que no es tragueren tiquets d'estacionament en zones que ja no formen part de la zona azul". També s'ha posat en marxa un dispositiu perquè la restricció de l'aparcament durant les tasques de repintat fora el més breu possible, tenint en compte la campanya de Nadal en els comerços de la ciutat. De fet, en alguns punts de la trama urbana, els operaris han retirat les tanques tan sols una hora després d'haver repintat el paviment.

A més de la reducció d'un 30% de places, el nou plec de condicions contempla la introducció d'una app per a gestionar el pagament del tiquet i la creació de zona verda per a residents en el nucli antic. Segons Lorente, amb la nova disposició de la zona blava "se concentra esta regulació en zones comercials i se suprimixen places en zones residenciales". El regidor ha anunciat que amb este nou sistema s'espera generar uns ingressos d'entre 90.000 i 100.000 euros anuals. El responsable municipal de l'àrea de Mobilitat també ha destacat la introducció de clàusules socials en el plec de condicions.

Per a donar-te un servici més personalitzat, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació